Dansschool Wesseling
Den Haag

Ons Team

Natasja Wesseling, Eigenaar

Natasja Wesseling, Eigenaar

Docent Peuterdans, Kleuterdans, Jazz / Streetdance

Over Natasja Wesseling, moeder van Anne (2005) en Hugo (2009). Met Dansschool Wesseling Den Haag gaat voor mij een droom in vervulling. Met kinderen werken vind ik het mooiste wat er is. Mijn doel is om kinderen zelfvertrouwen te geven en leren trots te zijn op zichzelf. Maar het belangrijkste is om plezier te hebben in het dansen! Een kind beweegt en danst om plezier te beleven. Het helpt ze om zich vrij te voelen. Naast de motorische ontwikkeling leert een kind ook zichzelf te uiten en in te leven in verschillende situaties. Dansen is mijn passie. Ik word er vrolijk van, het geeft me energie en het houdt me creatief. Vanaf 1995 geef ik danslessen in bij Dansstudio Kerkehout in Wassenaar aan kinderen, jongeren en aan moeders. In 2010 ben ik gestart met Kidswing Wesseling in Den Haag wat in 2022 samen ging met Dansschool van der Meulen Wesseling en nu Dansschool Wesseling Den Haag is. Voordat ik startte met Kidswing Wesseling heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Ik haalde in 2007 mijn danscertificaat ‘Professioneel Kidsopleiding’ en drie jaar later de vervolgcursus. In deze cursussen leerde ik verschillende dansstijlen en het geven van danslessen. Ook heb ik het certificaat ‘Peuterdans’. Ik heb veel ervaring met het omgaan met kinderen. Na het behalen van mijn SPH-HBO diploma werkte ik als pedagogisch medewerkster op een kinderafdeling in het ziekenhuis. Daarna werkte ik negen jaar als docent in het voortgezet speciaal onderwijs.

Aniek de Jonge

Aniek de Jonge

Docent Peuterdans, Kleuterdans, Jazz / Streetdance en Zumba

Over Aniek de Jonge, geboren in Almere (1987) en sinds mijn 2e woonachtig in Wassenaar. Ik ben afgestudeerd aan de PABO en werk sinds 2014 in het onderwijs. Het werken met kinderen is echt mijn ding. Mijn passie is dansen en door Kidswing Wesseling, kan ik van mijn hobby’s mijn werk maken. Al vanaf mijn 8e dans ik bij Jazzballet Kerkehout te Wassenaar, waar Natasja ook les geeft. Sinds 2004 geef ik daar ook dansles en vanaf maart 2011 geef ik dansles bij Dansschool (Kidswing) Wesseling Den Haag. Samen hebben we erg veel lol en ga iedere woensdag en zaterdag met plezier naar mijn werk. In 2015 heb ook mijn officiele Zumba instructor Regular & Zumba Kids diploama's gehaald.

Lotte Ruijs - van der Heiden

Lotte Ruijs - van der Heiden

Docent Modern, Jazz/Streetdance en Mixed Styles

Over Lotte Ruijs afgestudeerd aan Dansacademie Lucia Marthas Amsterdam en Fontys Academie voor Danseducatie. Zoals bij vele ben ook ik al vroeg in contact gekomen met dans. Ik had er gelijk een klik mee en kon er al mijn energie in kwijt. Al snel werd ik een erg fanatieke leerling. Nu als dansdocent ben ik net zo fanatiek! Tijdens mijn lessen werk ik aan techniek, dansbeleving, choreografie en podiumpresentatie. Verder werk ik met de leerlingen aan een bepaalde werkhouding en een mate van discipline. Hierbij stimuleer ik de leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. Dit doe ik onder andere door ze in het diepe te laten springen met bijvoorbeeld zelfstandige opdrachten. Hierdoor kunnen zij hun grenzen opzoeken, verkennen en verleggen. Maar is de sprong te diep dan sta ik klaar om ze op te vangen! Ik zorg voor een veilige leeromgeving waarin elke leerling zijn eigen groei kan maken. Dans is voor mij zowel een kunstvorm als een topsport. Het harde werken en het hebben van discipline vanuit de topsport neem ik dan ook absoluut mee in de lessen. Het creatieve proces vanuit de kunst en de beleving om deze kunstvorm over te brengen is ook van belang. In mijn lessen zal er dan ook ruimte zijn om zelf op ontdekking te gaan naar manieren om dans zelfstandig vorm te geven.

Rowena Sleeuwaegen

Rowena Sleeuwaegen

Docent Modern

Over Rowena Sleeuwaegen: Rowena studeert voor docent dans aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten; academie voor Danseducatie. Ze is op haar 6e begonnen met dansen en sindsdien nooit meer gestopt. Al op jonge leeftijd had zij interesse in het lesgeven. Wat begon met af en toe helpen in diverse lessen bereidde al snel uit naar meer en uiteindelijk eigen groepen bij diverse dansscholen. Ze geeft klassiek ballet en moderne dans aan diverse leeftijden en niveau's. Hiernaast geeft ze veel peuter en kleuterlessen. In haar lessen vindt ze plezier, creativiteit, techniek, vrijheid en eigenheid belangrijk. Zelf vindt ze het heerlijk om te gaan, veel te verplaatsen en vooral heel groot te bewegen. Dit probeert ze dan ook gelijk mee te geven aan haar dansers. Haar kinderlessen zijn een mix van technische en creatieve oefeningen waarbij ze op een speelse manier iedereen in beweging probeert te krijgen. Naast lesgeven vindt ze het ook heerlijk om zelf te dansen en op het podium te staan. Zo staat ze nog regelmatig in danslessen, volgt ze cursussen en heeft ze o.a. gedanst in de voorstellingen "Dancing in a winterwonderland" en "Alice in winterwonderland" van de Dutch Don't Dance Devision.

Stefan Seedorf

Stefan Seedorf

Docent Hip Hop & Breakdance

Over Stefan Seedorf, een geboren danser. De afgelopen 13 jaar doe ik dit op professioneel niveau. Mijn specialiteiten zijn voornamelijk Breakdance en Hiphop, maar ik dans ook meerdere stijlen waaronder Popping(Electric boogie/Robotdans), Housedance en Rollerskating. Ik ben in 2004 samen met mijn toenmalige showgroep genaamd Optima Forma naar de Olympische Spelen geweest in Athene om shows te verzorgen voor de randprogrammering van de OS en om shows te verzorgen voor het Holland Heinekenhuis. Daarnaast hebben wij vele shows gedaan, waaronder een opening van Warchild in Ahoy voor Prinsen Beatrix, het Rotterdam Topsport Sportgala en personeelsfeesten voor Belcompany en de Kamer van Koophandel. Verder heb ik gedanst voor bekende artiesten en merken als Nike, Asics en Reebok. Met mijn andere voormalige Dansgroep Groove Kings (Bekend van Holland got Talent, de Dinoshow en Move like Micheal Jackson) heb ik meegedaan met veel breakdance wedstrijden. Wij zijn 2 keer 3e geworden bij het NK Breakdance en wij hebben ons geplaatst voor Battle of the Year 2008. Battle of the Year is het grootste georganiseerde internationale competitie in het breakdance voor groepen. Een soort van wereldkampioenschap voor breakdance. Wij zijn de 2e Nederlandse groep ooit die zich daarvoor heeft geplaatst. Ik heb daarnaast solo wedstrijden gedaan en in kleinere formaties. Hiervoor ben ik internationaal met een Nederlands Allstar team naar Frankrijk gestuurd om daar mee te strijden voor het kampioenschap. Theater Sinds 2006 ben in het theater gaan spelen waar ik een van de hoofdrollen speelde in de voorstelling “Skills”. Skills was een grote zaal productie in Amsterdam. In 2008 is de voorstelling in reprise gegaan wegens groot succes en hebben wij een tour door Nederland gedaan. Daaraan toegevoegd heb ik in meerdere producties gespeeld/gedanst, waaronder het Zwanenmeer Bijlmermeer 2 met Don't hit mama in samenwerking met Het Nationaal Ballet en een aantal kleinere producties in Rotterdam en Amsterdam. Liefde voor mijn sport Ik heb door de jaren heen veel dans workshops gegeven wat ik geweldig vind om te doen. Mijn passie en leven is dansen, muziek en ik wil deze kunst graag overbrengen op iedereen die wilt bewegen. Het is goed voor onze mind en body!

Nova Maurer

Nova Maurer

Docent Selectie Modern, Show/Musical

Over Mijn naam is Nova Maurer en ik ben 21 jaar. Ik dans al vanaf mijn 3e en had altijd al een passie voor dans! Toen ik kon lopen ben ik direct op dansles gegaan en nooit meer gestopt! Ik wilde altijd al danseres worden, en heb zo ook de vooropleiding bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg gedaan en ben toen gaan studeren aan het Albeda Dans College in Rotterdam. Ik heb al op meerdere grote podia mogen staan en ontzettend leuke shows en opdrachten mogen doen! Mijn passie voor dans zet ik graag voort in de jongere (en oudere) generatie!

Juliette Waaijer

Juliette Waaijer

Docent Kleuterdans, Mixed Styles en Urban Contemporary

Over Mijn naam is Juliette Waaijer en ik ben afgestudeerd aan de docent dans opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Hier heb ik les gehad in de stijlen ballet, modern, jazz, hiphop en Afrikaans. Ik geef danslessen in verschillende stijlen aan kinderen tot volwassenen. In mijn danslessen draait het om techniek, plezier en energie! Tot snel op de dansschool!